Maanantaina Amanda täpisi teoriatunnilla kuulokkeet korvillaan. Meidän Mainioamme kuultaisiin Ylellä Välilevyjä ohjelmassa! Nauru Sain toisen kuulokkeen ja kuuntelimme toisella korvalla asiaa äänen fysiikasta ja toisella radioa. (Harva opettaja kai suvaitsee näin kiltisti mokomaa tarkkaamattomuutta...)

Ja sitten se tuli! Täpinöissä hihitellessä varmasti puolet Kare Eskolan puheista meni ohi. Onneksi ohjelman ääreen saatoi palata Yle areenassa. (Täällä: http://areena.yle.fi/toista?id=1962089 ) Voi miten hienoa! En tajunnut että todellakin meidän levy saattaisi olla mukana siinä nipussa mistä valittaisiin vuoden kantelelevy. Eihän Mainio vuoden kantelelevyksi selvinnyt mutta minua ilahdutti tuo huomio jota osaksemme saimme. :)

Mutta mitä sanottiin? Kantele luontevassa nykyroolissa soi tasavertaisena muiden soitinten kanssa ilman kansallista juhlavuutta ja Ugrilaisuuden raskasta taakkaa. Sen mahdollisuudet ymmärretään ja sitä todella osataan käyttää. Ja tästä esimerkkinä soitettiin Mainiolta Klappvals! Jeah!!!

Mutta käykää toki itse kuuntelemassa ohjelma. Vuoden kantelelevyn tarina löytyy myös pähkinän kuoressa täältä: http://kantele.net/se-vahiten-kantelelevylta-kuulostava-levy/1646